Heb ik een verwijsbrief nodig van de huisarts?

Nee, een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig. Je kunt gewoon zelf contact met me opnemen als je je
wilt aanmelden.

Wordt de therapie ook vergoed door mijn zorgverzekering?

Mijn praktijk is geregistreerd lid van de Landelijke Vereniging voor Psychosociaal Werkenden (LVPW) en valt
onder de RBCZ. Psychosociale therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en valt onder
alternatieve/complementaire zorg. Neem voor de aanvang van de therapie contact op met je eigen
ziektekostenverzekeraar om na te gaan in hoeverre de therapie vergoed wordt. Op deze website vindt je ook
een link naar de ziektekostenverzekeraars. Soms zijn werkgevers ook bereid om de kosten op zich te nemen, het kan raadzaam zijn om daarover in gesprek te gaan. Therapie kan in veel gevallen namelijk langdurig werkverzuim voorkomen.

Kan ik gemakkelijk parkeren?

Ja. Voor het gebouw waar de praktijk is gevestigd zijn parkeerplaatsen (City-Office). Als het hier vol is kan je ook langs de kant van de weg gratis parkeren. Met de auto bereik je de praktijk door de afslag naar Dinoland te nemen. Het fietspad mag gebruikt worden voor bestemmingsverkeer en vervolgen tot Willemsvaart 16.

Is de praktijk makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer?

Ja de praktijk bevindt zich binnen een loopafstand van 10 minuten vanaf het Centraal station in Zwolle. Zie hiervoor de route beschrijving op de website of Google maps.

Hoe lang duurt een sessie?

Het intakegesprek gesprek duurt anderhalf uur. Daarna zijn de sessies een uur. Soms is het wenselijk om de sessie te verlengen. Bijvoorbeeld bij een EMDR sessie of wanneer mensen verder weg wonen. Dit gebeurt altijd in overleg.

Mijn partner ziet relatietherapie niet zitten kan ik ook alleen komen?

Ja, als je partner om wat voor reden niet in relatietherapie wil, dan kun je overwegen om zelf hulp te zoeken. Een relatie gaat altijd over meer mensen en hoe deze mensen elkaar beïnvloeden. Wat jij doet heeft effect op je partner en dat heeft weer effect op jou (actie/reactie!) Dus als het jou lukt om anders op je partner te reageren, geeft dat ook je partner de ruimte om weer anders op jou te reageren. Vaak hebben we bij problemen de blik op de ander gericht. Als hij of zij maar zou veranderen dan zou ik me niet zo voelen (On)bewust maken we de partner verantwoordelijk voor ons (on)gelukkig zijn. Als het je lukt de aandacht meer op jezelf te richten ontstaat er verandering. Ik leer je graag op een vriendelijke en liefdevolle manier patronen te doorbreken in je relatie zonder dat er een ‘schuldige’ wordt aangewezen.

Ik kan alleen ‘s avonds kan dat ook?

Ja dat kan op dinsdag, woensdag en donderdagavond tussen 19 – 22 uur Voor de avonden geldt wel een extra toeslag van €15,-.

Hoeveel gesprekken heb ik nodig?

Dat is verschillend en afhankelijk van de hulpvraag. In principe ga ik uit van kortdurende therapie. Gemiddeld komen mensen tussen de 5 en 10 keer.

Hoe check ik jouw deskundigheid?

Mijn opleiding en lidmaatschap van de LVPW staat garant voor de kwaliteit van mijn hulpverlening. Ik ben aangesloten bij de Koepelorganisatie RBCZ en bij de Geschillencommissie Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG). Als Registertherapeut val ik onder het Tuchtrecht van Tuchtcollege Complementaire Zorg (TCZ). Lees ook meer op de Over mij pagina