Een nieuw evenwicht

Hulp bij...

Verstandelijk inzicht alleen is hierbij meestal niet voldoende, vaak weet je met je verstand wel wat er aan de hand is, maar dat wil niet zeggen dat je het probleem kunt verhelpen. Daarom is er in de psychosociale therapie veel ruimte voor gevoel en emotie. Bewustwording speelt hierbij een centrale rol, net zoals een sfeer van vertrouwen en veiligheid.

Leer je jezelf beter kennen

In de therapie ga je steeds opnieuw ervaren wat er bij jou op de voorgrond staat. Je hoeft daarvoor niet diep in jezelf te graven, wat belangrijk is komt vanzelf naar de oppervlakte. Door te praten, door het gevoel en de emotie te beleven en door te luisteren naar de taal van je lichaam leer je jezelf beter kennen.

Hoe het anders kan

Ook je reactiepatronen, je valkuilen en je vermijdingen horen daarbij. Al ervarend en experimenterend kun je ontdekken wanneer en hoe je jezelf blokkeert. Ook kun je op deze manier je kracht, je energie en je verborgen kwaliteiten leren ontdekken en gebruiken. Al doende ga je uitzoeken en leren hoe het anders kan. Zo kun je komen tot het zetten van nieuwe stappen, tot een nieuw evenwicht.

Zie ook:

Individuele therapie

Individuele therapie is voor iedereen die wil werken aan zijn persoonlijke groei en ontwikkeling. Het doel van individuele therapie is om meer inzicht te krijgen in de patronen die zich herhalen op je levensweg.

Relatietherapie

Ben je vastgelopen in je relatie? Komen jullie er samen niet meer uit? Iedere relatie kent zijn goede en minder goede tijden. Je loopt steeds tegen dezelfde dingen aan, waar je in je eentje of samen niet uitkomt.

Groepstherapie

In de groepstherapie deel je ervaringen met anderen. Herkenning leidt ertoe, dat je je minder alleen voelt staan. Je kan schaamte overwinnen. Je krijgt het idee: 'samen staan we sterk'.